شگردهایی برای خوب خوابیدن ورزشکاران

به گزارش کتاب ارزان، اختلال خواب در ورزشکاران یکی از مسائل شایع محسوب می گردد که می تواند عملکرد ورزشکار را تا حد قابل توجهی چه در زمان تمرین یا مسابقه تحت تاثیر قرار دهد.

شگردهایی برای خوب خوابیدن ورزشکاران

به گزارش خبرنگاران از ایسنا، یک فرد بالغ برای بازسازی انرژی های از دست رفته خود در طول روز، احتیاج به دست کم 8 ساعت خواب شبانه دارد و از علل شایع اختلال خواب در ورزشکاران می توان به استرس، اضطراب و عدم رعایت بهداشت خواب اشاره نمود، همچنین مسافرت به جهت زمان بندی حرکت وسیله نقلیه و نیز مسافرت های دوردست (بروز پرواززدگی) می تواند در ورزشکار موجب اختلال خواب گردد.

بر اساس این مطلب که از سوی لاله حاکمی، رییس کمیته سلامت فدراسیون پزشکی ورزشی تهیه شده، آمده است: یکی از اولین قدم ها در کنترل بهینه خواب، رعایت بهداشت خواب است که در 12 مورد به آن اشاره شده است.

1- حفظ نظم در خوابیدن؛ سعی کنید در یک ساعت خاص به رختخواب بروید و در ساعت خاصی از خواب بیدار شوید. چه روز تمرین باشد چه نباشد، چه در اردو و چه در استراحت بین اردو باشید. بعضی از ورزشکاران در روزهایی که در استراحت هستند، تا نزدیک ظهر می خوابند. حتی اگر شب گذشته خوب نخوابیده اید، اجازه ندهید خوابیدن تا دیروقت روز بعد، نظم شما را بر هم بزند.

2- سعی کنید در اوایل صبح حدود یک ساعت در معرض نور خورشید قرار گیرید چرا که نور خورشید انرژی بخش بوده و برای زمان بندی برنامه خواب و بیداری یاری نماینده است.

3- در نظر داشته باشید که یک خواب خوب احتیاج به ترشح هورمون ملاتونین در بدن دارد. این هورمون در تاریکی آزاد می گردد، بنابراین در اتاق خوابتان نباید نورهای روشن یا خیره نماینده بهره ببرید. همچنین نور صفحه تلویزیون، لپ تاپ یا تلفن همراه موجب مهار ترشح ملاتونین می گردد. به علاوه قرار دادن این وسایل در نزدیکی تخت خواب، توجه شما را به سمت خود جلب می نماید و مانع آرامش کافی و رسیدن به خواب خوب می گردد و باید بدانید که LED ها عموما نورهای آبی متساعد می سازند که مانع خواب خوب می شوند.

4- اتاق خوابتان باید از نظر درجه حرارت، قدری خنک باشد. بهترین درجه حرارت اتاق برای خوابیدن 18.5 درجه سانتیگراد است و بدن احتیاج دارد که درجه حرارتش حدود یک درجه کم گردد تا یک خواب خوب را آغاز کند.

5- از مصرف کافئین بعد از ساعت 7 شب پرهیز کنید. کافئین در بعضی نوشیدنی های ورزشی، قهوه، چای سبز و چای پررنگ به مقدار زیاد وجود دارد. همان گونه که می دانید، کافئین در دسته محرک ها قرار دار، به علاوه کافئین مدر است و ممکن است مجبور شوید در نیمه های شب از خواب بیدار شوید. کافئین موجب تحریک سیستم سمپاتیکی و افزایش ضربان قلب می گردد و علائم اضطراب را تشدید می نماید. حتی اگر شما از آن دسته افراد هستید که بعد از شام کافئین مصرف می کنید و سریع هم به خواب می روید و از خواب هم بیدار نمی شوید، عمق خواب شما نسبت به زمانی که کافئین کمتری در خون وجود دارد، کمتر است. بنابراین، کیفیت خواب کمتر خواهد بود.

6- الکل یکی از بدترین مواد برای خواب است. بعضی ممکن است فکر نمایند با الکل زود به خواب می فرایند. این در حالی است که مصرف الکل به اصطلاح مغز را تعطیل می نماید، اما باعث اختلال در خواب طبیعی و بازسازی نماینده در فرد می گردد و همچنین خواب را تکه تکه می سازد و فرد مرتبا از مرحله عمیق خواب خارج شده و خواب رویا یا خواب REM که در آن حرکات سریع چشم اتفاق می افتد را مختل می نماید.

7- در تخت خوابتان بیدار ننشینید. ذهن و بدن شما باید تخت خواب را به عنوان محلی برای خوابیدن بشناسد. بیدار ماندن در تخت خواب این عادت را مختل می نماید. حتی اگر بعد از حدود بیست دقیقه خوابتان نبرد، از تخت و اتاق خارج شوید. روی یک جایگاه قدری با نور کم مطالعه کنید و مجددا به تختخواب برگردید.

8-مدیتیشن قبل از خواب و کنترل استرس ها و اضطراب با روش های آرام سازی یا در صورت احتیاج، طبق نظر پزشک با مصرف دارو می تواند به خواب بهتر و فردای پرانرژی تر یاری کند.

9- آپنه خواب نیز یکی از علل شایع خروج از خواب عمیق شبانه است. این مشکل بیشتر در ورزشکاران سنگین وزن، ورزشکاران قدرتی و دارای گردن کوتاه دیده می گردد. بسیاری از افراد مبتلا به آپنه خواب، دارای خرخر شبانه هستند. در حقیقت، به علت کاهش اکسیژن خون در طی خواب، فرد مکررا از مرحله عمیق خواب خارج می گردد و در روز بعد، احساس خستگی و خواب آلودگی دارد. بعضی از این موارد را می توان با اعمال جراحی و بعضی موارد را می توان با استفاده از دستگاه های بای پپ یا سی پپ که خوب تنظیم شده باشند، کنترل کرد.

10- تکرر ادرار چه به علت مهار هورمون آنتی دیورتیک به علت آپنه خواب باشد، چه به علت دیابت بی مزه باشد، چه به علت قند خون بالا یا عفونت ادراری یا پروستاتیت یا بزرگی پروستات باشد، خواب را مختل می نماید و بسته به علت، قابل کنترل و درمان است.

11- در برنامه ریزی سفرها باید کوشش بر این باشد که نظم خواب شما بر هم نخورد و از استرس بی مورد قبل از سفر پرهیز و تکنیک های آرام سازی را اجرا کنید.

12- پرواز زدگی یا جت لگ در مسافرت های هوایی با طی بیش از سه نصف النهار در جهت شرق یا غرب اتفاق می افتد. سفرهای به سمت شرق علائم بیشتری از پرواز زدگی را ایجاد می نمایند. پرواز زدگی موجب کاهش عملکرد ورزشی خواهد شد. در مهمترین رویداد ورزشی پیش رو، ورزشکاران ما به توکیو سفر خواهند کرد و پرهیز از جت لگ برای پرهیز از پرواز زدگی، لازم است. باید بسته به فاصله مبدا و مقصد، از حدود یک هفته قبل از عزیمت و به شکل تدریجی برنامه زمان بندی خواب، تمرین و وعده های غذایی را به ساعت مقصد نزدیک کرد.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 6 فروردین 1400 بروزرسانی: 6 فروردین 1400 گردآورنده: discountbook.ir شناسه مطلب: 1549

به "شگردهایی برای خوب خوابیدن ورزشکاران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شگردهایی برای خوب خوابیدن ورزشکاران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید