غارنگاره های جزیره سولاوسی 6000 سال قدیمی تر از غارنگاره های قبلی هستند
به گزارش کتاب ارزان، ایسنا/ براساس آخرین خبرهای واصله، غارنگاره های جزیره سولاوسی 6000 سال قدیمی تر از غارنگاره های قبلی هستند.
یک گروه متشکل از باستان شناسان بین المللی اعلام کردند که قدیمی ترین داستان مصور شناخته شده در دنیا در حقیقت غارنگاره ای است که تقریبا 6000 سال قدیمی تر از غارنگاره ای است که پیش تر به عنوان قدیمی ترین غارنگاره محسوب میشد و در فاصله 10 کیلومتری همان جزیره در اندونزی قرار گرفته است.
گاردین براساس مقاله ای که به وسیله محققان دانشگاه گریفیث و آژانس ملی تحقیقات و نوآوری اندونزی در مجله نیچر نوشته شده است، این گمان را مطرح نمود که این نقاشی ها که اکنون به عنوان قدیمی ترین غارنگاره های دنیا محسوب می شوند و در غار Leang Karampuang واقع در شرق جزیره سولاوسی کشف شده اند، دست کم 51 هزار و 200 سال قدمت داشته باشند.
نمونه برداری از این غار در سال 2017 صورت گرفته بود اما روند تاریخ گذاری تا امسال میلادی شروع نشده بود.
پیش تر تصویری از یک گراز در ابعاد واقعی که گمان می رود دست کم 45 هزار و 500 سال قدمت داشته باشد و در غار Leang Tedongnge کشیده شده است، به عنوان قدیمی ترین غارنگاره دنیا شناخته میشد.
نقاشی هایی که اخیرا مورد آنالیز قرار گرفته اند سه موجود افسانه ای به شکل نیمه انسان و نیمه حیوان و یک گراز وحشی را به تصویر کشیده اند.
محققان از روش تاریخ گذاری اورانیوم برای تاریخ گذاری لایه های کربنات کلسیم که در لایه های سطحی ایجاد شده بود، استفاده کردند.
محققان گفتند این روش با اطمینان از اینکه مواد جدیدتر و قدیمی تر با هم مخلوط نمی شوند، امکان تاریخ گذاری دقیق تر لایه ها را فراهم می نماید.
محققان بعلاوه قدمت غارنگاره های یک غار مجاور به نام Leang Bulu Sipong 4 را که زمانی تصور میشد محل قدیمی ترین غارنگاره های دنیا باشد، شناسایی کردند. آنها دریافتند نقاشی هایی که زمانی تصور میشد حداقل 44 هزار سال قدمت داشته باشد، در حقیقت دست کم 48 هزار سال قدمت دارند.
منبع: همگردی