برترین آجیل ها برای کم خونی و فقر آهن (فهرست کامل)
به گزارش کتاب ارزان، کم خونی یکی از بیماری ها و مسائل رایجی است که خیلی از مردم به خصوص خانم ها به آن مبتلا هستند. برای برطرف این مشکل، در کنار داروها، پزشکان توصیه می نمایند مصرف بعضی از مواد خوراکی خونساز از جمله آجیل ها و مغزها را جدی بگیرید. اما کدام آجیل ها خون ساز هستند؟ در این مقاله، از خبرنگاران همراه ما باشید تا آجیل های خون ساز را به شما معرفی کنیم.

آجیل برای کم خونی مفید است؟
بله، یکی از مهم ترین پیشگیری و مدیریت کم خونی است. اما چطور این کار را می نمایند؟
این خوراکی های مغذی حاوی مواد معدنی مهمی مانند آهن، مس، فولات و ویتامین B12 هستند که برای فراوری گلبول های قرمز سالم و هموگلوبین (پروتئین حامل اکسیژن در گلبول های قرمز) ضروری اند. همانطور که حتما خودتان هم می دانید، گلبول های قرمز و هموگلوبین نقش حیاتی در انتقال اکسیژن از ریه ها به سراسر بدن ایفا می نمایند و کمبود این عناصر مغذی می تواند منجر به کم خونی و علائمی مانند خستگی، ضعف و حتی تنگی نفس گردد.
بنابراین مصرف منظم و البته متعادل آجیل ها (نه خیلی کم و نه خیلی زیاد)، می تواند به بهبود سطح آهن خون و کاهش خطر کم خونی یاری کند.
فهرست برترین آجیل ها برای کم خونی
بعضی از آجیل های مفید برای کم خونی عبارتند از:
- بادام درختی
- بادام هندی
- پسته
- گردو
- بادام زمینی
- کشمش
- فندق
در ادامه به آنالیز خواص هر یک از این آجیل های خونساز می پردازیم.
1. پسته
هر زمان بحث خوراکی های خون ساز می گردد، اولین پیشنهادی که هر کس به ذهنش می رسد، پسته است. اما چرا پسته انقدر خون ساز است؟ زیرا این آجیل خوشمزه و البته گران این روزها منبعی غنی از آهن است و می تواند به فراوری گلبول های قرمز و بهبود گردش خون یاری کند.
به طور دقیق تر بخواهیم بگوییم، هر 100 گرم پسته خام حاوی حدود 3.9 گرم آهن است که این اندازه آهن توانسته است پسته را به برترین گزینه ها برای پیشگیری از کم خونی تبدیل کند.
توصیه می کنیم اگر می خواهید از برای خون سازی بهره مند شوید، به سراغ نسخه خام آن بروید. البته که پسته شور نیز حاوی آهن است، اما به علت اندازه بالای نمک در آن، ممکن است برای افراد مبتلا به فشار خون بالا یا مسائل قلبی مناسب نباشد.
2. گردو
یکی دیگر از آجیل های مفید برای درمان کم خونی گردو است که مقادیر قابل توجهی آهن، اسید فولیک، ویتامین B12 و سایر ویتامین ها و مواد معدنی که در فراوری گلبول های قرمز نقش دارند را در دل خود جای داده است.
به همین دلیل است که پزشکان توصیه می نمایند، روزانه 7 عدد گردو بخورید تا از شر کم خونی و مسائل ناشی از آن (مثل خستگی، بی حوصلی، کسلی، عدم تمرکز و مواردی از این قبیل) خلاص شوید.
البته گردو به غیر از خون ساز بودن فواید دیگری هم برای سلامتی دارد که در محتوای به طور مفصل تر آنالیز نموده ایم.
3. بادام هندی
بادام هندی به علت طعم خاص و متفاوتش نسبت به دیگر بادام ها و مغزیجات، هواداران بسیاری دارد. اما جدای از طعم، از نیز نمی توان چشم پوشی کرد. این بادام نیز حاوی مقادیر قابل توجهی آهن (89 میلی گرم آهن در هر 28 گرم بادام هندی) است که می تواند به افزایش سطح آهن و فراوری هموگلوبین در بدن یاری کند.
4. بادام زمینی
این بادام خوشمزه و پرطرفدار نیز با داشتن آهن و فولات، به پیشگیری و بهبود کم خونی یاری می نماید. آهن موجود در بادام زمینی برای فراوری گلبول های قرمز و فولات برای ساخت هموگلوبین ضروری هستند. بنابراین، مصرف بادام زمینی می تواند به افزایش سطح آهن و هموگلوبین در خون و در نتیجه بهبود کم خونی یاری کند.
5. بادام درختی
بادام به علت داشتن آهن و مس، به پیشگیری از کم خونی و افزایش سطح هموگلوبین یاری می نماید. آهن و مس موجود در بادام، عناصر کلیدی در فراوری هموگلوبین هستند.. علاوه بر این، بادام به حفظ تعداد مناسب گلبول های قرمز خون نیز یاری نموده و از این طریق از کم خونی جلوگیری می نماید.
علاوه بر آهن و مس، بادام زمینی حاوی مواد مغذی دیگری مانند روی، ویتامین های گروه B، ویتامین های E و C، سلنیوم، مس، فسفر و چربی های سالم است که به تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد مغز و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی یاری می نمایند.
برای بهره مندی از خواص بادام، بهتر است روزانه حدود 23 عدد بادام مصرف کنید. خیساندن بادام از شب قبل نیز می تواند به افزایش جذب مواد مغذی آن و بهبود هضم یاری کند.
6. کشمش
کشمش به عنوان یک میوه خشک شده به خانواده آجیل ها راه پیدا نموده است. این خوشمزه ریزه میزه نیز سرشار از مواد مغذی گوناگون از جمله فیبر، آهن، کلسیم، پتاسیم، مس، منیزیم و ویتامین B6 است که به فراوری هموگلوبین و در نتیجه به درمان کم خونی یاری می نماید. برای بهره مندی از و تاثیرات مثبت و شگفت انگیر آن، مصرف روزانه 25 گرم کشمش، به ویژه در صبح، توصیه می گردد.
7. فندق
فندق نیز با داشتن مواد مغذی مانند آهن، منگنز، پتاسیم، ویتامین C و B6، آنتی اکسیدان ها، اسیدهای چرب غیراشباع مفید، مس، منیزیم، زینک، فیبر، فسفر و تیامین، یکی از برترین گزینه ها برای مقابله با کم خونی است.
در نهایت؛ با گنجاندن آجیل های خون ساز در رژیم غذایی روزانه خود، می توانید کم خونی خود را کنترل و حتی از شر آن راحت شوید. حتی اگر کم خونی ندارید نیز خوردن این آجیل های خون ساز را به شما توصیه می کنیم زیرا مصرفشان خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با کم خونی را کاهش می دهد.
این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر را بخوانید.
منبع: دیجیکالا مگ