سازمان میراث فرهنگی و وزارت نیرو تفاهم نامه همکاری امضا کردند

به گزارش کتاب ارزان، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: در حوزه آبی کشور ظرفیت های بی نظیری داریم که بعضی از آن ها مغفول مانده و این ظرفیت ها را می توان با برنامه ریزی های مناسب در خدمت گردشگری قرار داد.

سازمان میراث فرهنگی و وزارت نیرو تفاهم نامه همکاری امضا کردند

به گزارش خبرنگار خبرنگاران، دکتر علی اصغر مونسان معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، امروز سه شنبه 7 خرداد 98، در مراسم امضای تفاهم نامه با وزیر نیرو با بیان این مطلب اضافه کرد: امیدوارم با امضای این تفاهم نامه یک اتفاق جدید در حوزه گردشگری کشور رقم بخورد.

او اضافه کرد: همه می دانیم که حوزه گردشگری تنها محدود به یک سازمان نیست و می توان گفت حوزه گردشگری یک حوزه فرابخشی است که نیازمند همکاری دستگاه های مختلف است. از این رو به دنبال تقویت همکاری با دستگاه های مختلف با هدف رونق و توسعه گردشگری هستیم.

دکتر مونسان گفت: علاوه بر وزارت نیرو با وزارت بهداشت نیز تفاهم نامه همکاری امضا کردیم و در روزهای آینده نیز با وزارت جهاد کشاورزی تفاهم نامه ای با هدف توسعه و رونق گردشگری و استفاده از ظرفیت های این حوزه در صنعت گردشگری، امضا خواهیم کرد.

او ادامه داد: ظرفیت های آبی در کشور جزو ظرفیت های بی نظیری است که می تواند در خدمت گردشگری قرار گیرد و می توان از این فرصت ها به نحو مطلوب استفاده کرد؛ البته با امضای این تفاهم نامه ضمن استفاده و بهره گیری از ظرفیت های آبی کشور، قوانین و مقررات ازجمله قوانین مربوط به سدها کاملاً رعایت خواهد شد.

معاون رئیس جمهوری در ادامه گفت: در این تفاهم نامه مسیری را بازخواهیم کرد تا مدیران دو دستگاه در استان های مختلف، با راهنمایی استانداران بتوانند به نحو مطلوب نسبت به استفاده بهینه از ظرفیت های آبی کشور اقدام نمایند.

این مقام مسئول در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اهمیت توسعه و رونق گردشگری اضافه کرد: صنعت گردشگری نقش بی بدیلی در ایجاد اشتغال دارد و سرعت ایجاد اشتغال در این حوزه 2ونیم برابر سایر بخش هاست.

او ادامه داد: موضوع اشتغال موضوع مهمی برای ما است اما در کنار سرمایه گذاری موضوع آمدن تورهای گردشگری به این مناطق می تواند باعث رونق هرچه بیشتر آن مناطق گردد و خودبه خود باعث ایجاد چرخه بزرگی در حوزه گردشگری خواهد شد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: امضای این تفاهم نامه و اجرای آن می تواند باعث رونق هرچه بیشتر گردشگری آبی در استان هایی ازجمله خوزستان گردد چراکه این استان دارای ظرفیت های بزرگی در حوزه گردشگری آبی است اما تاکنون استفاده شایسته ای از این ظرفیت ها نشده است اما امضای این تفاهم نامه رونق گردشگری آبی در استان خوزستان را به دنبال خواهد داشت.

مونسان گفت: هرجا که آب وجود دارد، به طور حتم طبیعت زیبا نیز وجود دارد بنابراین باید بتوانیم از این فرصت ها به نحو مطلوب استفاده کرد.

استفاده از ظرفیت های منابع آبی برای توسعه گردشگری

رضا اردکانیان وزیر نیرو نیز در این مراسم گفت: این نشست پیروی تأکیدات رئیس جمهوری محترم برگزار گردیده و تأکید آقای دکتر روحانی بر این بود تا با همکاری وزارت نیرو و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شرایط لازم برای جذب گردشگران آبی و توسعه زیرساخت های گردشگری آبی در کشور فراهم گردد تا از این طریق اشتغال زایی خوبی نیز در کشور ایجاد گردد.

او اضافه کرد: بعد از 4 دهه، مدیریت آبی کشور به جایی رسیده که می تواند ضوابط و مقررات خود را اعمال کند و درعین حالی که این ضوابط رعایت می گردد، بتوانیم استفاده های لازم از سرمایه های کشور را نیز ببریم.

اردکانیان گفت: در این جلسه از استانداران گیلان و خوزستان نیز دعوت شده تا با همفکری یکدیگر بتوانیم با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از فرصت های گردشگری آبی در کشور به شکل مناسبت تری استفاده کنیم.

وزیر نیرو گفت: در این نشست ضمن امضای تفاهم نامه، بین مدیران دو دستگاه، معاونان این دو سازمان نیز در همین جلسه با یکدیگر گفت وگو می نمایند و از همین فردا اجرای این تفاهم نامه همکاری شروع خواهد شد.

این مقام مسئول ادامه داد: اجرای این تفاهم نامه با رعایت قوانین و مقررات مربوط به سدها و منابع آبی و نیز رعایت مسائل زیست محیطی است.

اردکانیان اضافه کرد: شیوه نامه اجرایی این تفاهم نامه باید توسط مدیران استانی دنبال گردد و از تمرکزگرایی به دور باشد و تمام موارد مربوط به اجرای این تفاهم نامه به مدیران استانی تفویض می گردد تا با تشکیل یک کمیته در استان ها این تفاهم نامه به شکل مناسبی اجرا خواهد شد.

او گفت: در کشور ظرفیت های بی نظیری در حوزه گردشگری آبی داریم و آماده هرگونه همکاری با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای رونق این نوع از گردشگری در کشور هستیم.

تبدیل ظرفیت های بالقوه به ظرفیت های بالفعل در حوزه گردشگری

حسین اربابی معاون سرمایه گذاری، حقوقی و امور مجلس سازمان میراث فرهنگی نیز در این نشست گفت: خوشحالیم که این نشست برگزار گردید تا بتوانیم با همکاری دو دستگاه شاهد بهره برداری مناسبت تر از ظرفیت های منابع آبی کشور در حوزه گردشگری باشیم.

او اضافه کرد: با برنامه ریزی های انجام شده و تدابیر دکتر مونسان، تمام منابع موجود ظرفیت های بالقوه در حوزه گردشگری به حساب می آید که باید بتوانیم این ظرفیت ها را بالفعل کنیم و از این ظرفیت ها بهترین استفاده را ببریم.

اربابی گفت: در حال حاضر 2هزار پروژه در حوزه گردشگری در حال اجراست و باید بتوانیم بخش های مختلف و منابع گوناگون را در حوزه توسعه گردشگری کشور به کار گیریم تا شاهد رونق هرچه بیشتر سرمایه گذاری و نیز اشتغال در کشور باشیم.

رود، سد و تالاب ظرفیت های گردشگری آبی خوزستان

غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان نیز در این نشست در سخنانی گفت: سومین اقتصاد در جهان گردشگری است و منابع و ظرفیت های آبی ازجمله دریا و رودخانه در بسیاری از کشورهای جهان در خدمت گردشگری قرار گرفته است. استان خوزستان نیز دارای ظرفیت های مهمی در حوزه گردشگری آبی است و خوشحالیم که تصمیماتی در مورد استفاده هرچه بیشتر از این منابع اندیشیده شده است.

او اضافه کرد: ظرفیت های مهم در استان خوزستان می تواند یاری مهمی برای توسعه گردشگری آبی باشد. در تعطیلات نوروز که سدها را برای بازدید آزاد می گذاریم روزانه تا 10 هزار نفر از سدهای این استان ازجمله سد دز بازدید می نمایند.

استاندار خوزستان اضافه کرد: این ها ظرفیت های بزرگی است که می تواند به ایجاد اشتغال در خوزستان و نیز ایجاد نشاط اجتماعی یاری کند. این در حالی است که علاوه بر سدها، رودخانه های استان خوزستان نیز ظرفیت های مهمی برای توسعه گردشگری هستند.

شریعتی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: تالاب های موجود در استان خوزستان ازجمله تالاب هورالعظیم و نیز تالاب شادگان از دیگر ظرفیت های توسعه گردشگری آبی در این استان است. سال های گذشته اقداماتی در تالاب شادگان از سوی استانداری خوزستان انجام شد و باعث شده تا مردم آن منطقه با فعالیت در چند ماه پایانی سال، مخارج کل زندگی در طول یک سال را تأمین نمایند.

مصطفی سالاری استاندار گیلان نیز در این نشست در سخنانی، با اشاره به اهمیت توسعه گردشگری و ظرفیت هایی که در این استان در حوزه گردشگری وجود دارد، از آمادگی این استان برای رونق گردشگری آبی اطلاع داد.

در مراسم امضای این تفاهم نامه تعدادی از مدیران دو دستگاه و مدیران شرکت های آب منطقه ای استان های تهران، گیلان و خوزستان نیز حضور داشتند و بعضی از مدیران به بیان نظرات خود و تشریح برنامه های مرتبط با توسعه گردشگری آبی پرداختند.

منبع: میراث آریا
انتشار: 14 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: discountbook.ir شناسه مطلب: 319

به "سازمان میراث فرهنگی و وزارت نیرو تفاهم نامه همکاری امضا کردند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سازمان میراث فرهنگی و وزارت نیرو تفاهم نامه همکاری امضا کردند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید