قصه روستای سرخ رنگ ابیانه

به گزارش کتاب ارزان، روستای ابیانه

روستای تاریخی ابیانه در 40 کیلومتری شمال غربی شهرستان نطنز در استان اصفهان قرار گرفته است. قدمت این روستا که بر روی دیواره کوهی به نام کرکس ساخته شده به 1500 سال پیش بر می شود پس تعجب برانگیز نیست که در آن آثار تاریخی زیادی وجود داشته باشد. اگر می خواهید درباره این روستا بیشتر بدانید در ادامه خبرنگاران را همراهی کنید.

قصه روستای سرخ رنگ ابیانه

تاریخچه روستای ابیانه

مردم محلی ابیانه به این روستا ویونا می گویند؛ ویونا از دو کلمه وی به معنی بید و ویانه به معنی بیدستان تشکیل شده و علت این که این روستا به این نام معروف شده این است که در زمان های قدیم در این محل پر از درخت های بید بوده است. با سرشماری ای که در سال 1360 در این روستا اجرا شده تعداد 500 خانه در آن وجود داشته است. با تحقیقاتی که باستان شناسان بر روی خانه های قدیمی این روستا انجام داده اند معین شده که طراحی و ساخت آن ها به زمان سلجوقیان، ساسانیان، صفویان و قاجاریان برمی شود.

معماری روستای ابیانه

برای ساخت خانه های این روستای تاریخی از آجر و خشت استفاده شده است. اتاق های این خانه ها پنجره ها، ایوان و طارم هایی چوبی دارند که زیبایی خاصی را برای ساختمان های آن وجود آورده اند. در نزدیکی این روستا معدنی وجود دارد که در قدیم از خاک رس آن برای ساخت نمای خانه های این روستا استفاده می کردند. معماران و مهندسان معتقدند که دیگر امکان ساخت هیچ خانه ای بر روی دیواره کوه کرکس وجود ندارد به همین علت مردم برای نگهداری از دام ها و محصولات کشاورزی خود به تپه های نزدیک اتوبان رفته اند و در آنجا خانه می سازند.

اغلب مردم این روستا از راه کشاورزی، دامداری و باغداری امرار معاش می نمایند و همچنان از روش های قدیمی برای انجام این کارها استفاده می نمایند به طوری که برای انجام کارهای کشاورزی آب را از هفت قنات تهیه می نمایند. محصولات کشاورزی این روستا سیب زمینی، گندم و جو و محصولات باغبانی آن ها گلابی، زردآلو، گردو و سیب است.

قبلا زنان در این روستا با بافتن گیوه های زیبا گذران زندگی می کردند اما الان مردم بیشتر به قالی بافی روی آورده اند به طوری که 30 کارگاه مختلف برای قالی بافی در این روستا وجود دارد. مردم در این روستا بدون رفت و آمد با شهرهای دیگر سال های زیادی را گذرانده اند و به همین علت لهجه، فرهنگ و طرز لباس پوشیدن آن ها نسبت به گذشته تغییری نکرده است. زنان لباس های گلدار و رنگی و روسری سفید می پوشند و مردان شلواری سیاه، گشاد و بلند به پا دارند.

از جمله بناهای تاریخی این روستا آتشکده ای است که در زمان زردشتیان ساخته شده است. سه قلعه هم در قسمت های مختلف روستا قرار گرفته است که از جاذبه های آن به شمار می رود. این روستا تعدادی زیارتگاه دارد که معروف ترین آن ها زیارتگاه هینزا است که در قسمت جنوب شرقی روستا در داخل دره ای قرار گرفته است. آرامگاه امام زاده یحیی و امام زاده عیسی از دیگر بناهای مذهبی این روستا می باشد.

منبع: الی گشت
انتشار: 3 آذر 1403 بروزرسانی: 3 آذر 1403 گردآورنده: discountbook.ir شناسه مطلب: 2396

به "قصه روستای سرخ رنگ ابیانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قصه روستای سرخ رنگ ابیانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید