مطالعه جو سیاره فراخورشیدی نپتون داغ

به گزارش کتاب ارزان، تیمی از اخترشناسان دانشگاه کانزاس آمریکا با استفاده از داده های تلسکوپ های فضایی تس و اسپیتزر ناسا اطلاعاتی درباره جو نوعی سیاره فراخورشیدی غیرمعمول به نام LTT 9779b که نپتون داغ نیز نامیده می شود ارائه دادند.

مطالعه جو سیاره فراخورشیدی نپتون داغ

به گزارش خبرنگاران و به نقل از تک اکسپلوریست، برای اولین بار ، ستاره شناسان مشخصات جوی طیفی هر سیاره ای را که توسط تس کشف شده است را شرح دادند. آنها نوری که از این سیاره خارج می شود(در حالیکه نباید وجود داشته باشد) را اندازه گیری کردند. LTT 9779b یک سیاره فوق العاده عجیب است. سیاره مذکور آنقدر در فاصله نزدیک به ستاره خود می چرخد که هر سال آن فقط 19 ساعت طول می کشد و تابش ستاره ای سیاره را تا 1727 درجه سانتیگراد (3141 درجه فارنهایت) گرم می کند.

جو آن می توانست کاملاً تبخیر شود با این حال تلسکوپ اسپیتزر از طریق نور مادون قرمز که سیاره ساطع می کند جزییات جو آن را به دانشمندان نشان داده است. علاوه بر این، این سیاره سطح جامدی ندارد و حتی از عطارد در منظومه شمسی ما نیز گرمتر است. این سیاره که سال گذشته کشف شد، در حال تبدیل شدن به یکی از اولین سیارات به اندازه نپتون است که توسط ماموریت شکار سیاره تمام آسمان ناسا و توسط تلسکوپ فضایی تس پیدا شده است.

محققان این مطالعه اندازه گیری کردند که چگونه این سیاره هنگام چرخش 360 درجه بر روی محور خود، نور مادون قرمز بسکمک را ساطع می کند.یان کراسفیلد(Ian Crossfield) استادیار فیزیک و نجوم و نویسنده اصلی مقاله گفت: ما مشاهده کردیم که این سیاره بیشتر نور مادون قرمز خود را زمانی که ستاره آن مستقیماً بالای سر آن قرار گرفته است ساطع می کند.

نیکولاس کووان(Nicolas Cowan) دیگر محقق این مطالعه گفت: این سیاره بسیار خنک تر از آنچه انتظار داشتیم، است که این موضوع نشان می دهد این سیاره منعکس کننده بسکمک از نورهای ستاره ای است که به آن برخورد می کنند که این امر نیز به به دلیل ابرهای بخش روز سیاره است.

این سیاره همچنین گرمای زیادی را به قسمت شب خود منتقل نمی کند و علت آن نیز این است که نور ستاره ای که جذب می شود به احتمال زیاد در جو جذب می شود که از آنجا نیز انرژی به سرعت به فضا تابانده می شود.

کراسفیلد افزود: این نتایج تنها یک قدم مهم در جهت بررسی مرحله جدیدی از اکتشافات سیاره ای است. من نمی گویم که اکنون همه چیز در مورد این سیاره را می دانیم، اما به اندازه کافی اندازه گیری کرده ایم تا اطلاعات کافی درباره آن بدست آوریم و این یک موضوع مثمر ثمر برای انجام مطالعات آینده خواهد بود. در آینده مشاهده دقیق تر آن با کمک تلسکوپ فضایی جیمز وب انجام خواهد شد. آنچه اندازه گیری های ما تا به امروز نشان داده است، همان چیزی است که ما از آن به عنوان ویژگیهای جذب طیفی یاد می کنیم و طیف آن نشانگر مونوکسیدکربن و یا دی اکسیدکربن موجود در جو است.

اگرچه LTT 9779b برای کُلُنی سازی توسط انسان یا هر شکل حیات شناخته شده دیگری مناسب نیست، اما ارزیابی جو آن باعث درک بهتر تکنیک هایی می شود که روزی می توان از آنها برای یافتن سیارات مناسب تر برای زندگی استفاده کرد. برای درک بهتر LTT 9779b و نپتون های داغ مشابه که هنوز کشف نشده است، کار زیادی باقی مانده است. ما می خواهیم مشاهده آن را با سایر تلسکوپ ها ادامه دهیم تا بتوانیم به سوالات بیشتری پاسخ دهیم.

برن بنک(Björn Benneke) محقق این مطالعه از دانشگاه مونترئال گفت: ما در جو این سیاره مونوکسیدکربن را شناسایی کردیم و دریافتیم بخش روزهای آن بسیار گرم است، در حالی که گرمای بسیار کمی به سمت شب منتقل می شود. هر دو یافته باعث می شود LTT 9779b یک سیگنال قدرتمند برای مشاهده باشد و این سیاره را به یک هدف بسیار جذاب برای مشاهده با جیمزوب تبدیل می کند.

یافته های مربوط به سیاره LTT 9779b در مجله Astrophysical Journal Letters منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 2 آذر 1399 بروزرسانی: 2 آذر 1399 گردآورنده: discountbook.ir شناسه مطلب: 1305

به "مطالعه جو سیاره فراخورشیدی نپتون داغ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مطالعه جو سیاره فراخورشیدی نپتون داغ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید