معروف ترین سبک های طراحی داخلی؛ از ژاپاندی تا مینیمالیسم

به گزارش کتاب ارزان، از بوهو و ژاپاندی گرفته تا مدرن و صنعتی؛ این مطلب راهنمای ده مورد از معروف ترین سبک های طراحی داخلی است.

معروف ترین سبک های طراحی داخلی؛ از ژاپاندی تا مینیمالیسم

خبرنگاران | شاید شما هم جزء کسانی باشید که موقع طراحی دکوراسیون داخلی منزلشان به مد روز توجه می نمایند و سعی می نمایند فضای داخل خانه را طوری طراحی نمایند که از نظر اغلب افراد جامعه شیک و به روز به حساب بیاید. اما مد روز واقعا همواره برترین انتخاب نیست؛ شما با پیروی از مد روز، خانه تان را در برترین حالت به یک فضای عادی که شبیه به خانه های دیگر است تبدیل می کنید. با این کار احساس شگفتی و تازگی را از خانه تان می گیرید و امکان های متفاوتی را که می توانید داشته باشید کنار می گذارید.

به گزارش خبرنگاران ؛ آشنا بودن با سبک های مختلف طراحی داخلی می تواند گزینه ها و امکان های تازه ای را برای ایجاد یک فضای داخلی خلاقانه و متفاوت پیش روی شما بگذارد. در این جا به صورتی بسیار مختصر، ده سبک مختلف طراحی داخلی را به شما معرفی خواهیم کرد. شاید بعد از آشنا شدن با این سبک ها بتوانید سلیقۀ خاص خودتان را بین آن ها پیدا کنید.

1. اسکاندیناویایی

کاربردی، راست خطی و تمیز؛ این ویژگی های مورد علاقه دانمارکی ها، سوئدی ها، نروژی ها و فنلاندی ها برای اسباب خانه شان است. حالا مردم اقصی نقاط جهان به سبک اسکاندیناویایی علاقه مند شده اند. این جنبش طراحی عشق به طبیعت را اولویت اصلی خود قرار می دهد؛ به این ترتیب، طرح نوردیک (Nordic) فقط از مواد طبیعی نظیر چوب های محلی و چوب درخت نخل رونده و همین طور کتان، پنبه و چرم استفاده می نماید. معمولاً این پالت مصالح با یک طرح رنگی ساده از قبیل سفید، خاکستری و بژ کامل می گردد. رنگ های تاکیدی بیشتر سایه های روشن پاستل است، اما برای عشاق واقعی سبک اسکاندیناویایی، اشیاء زینتی از قبیل صندلی های فریتس هانسِن، لامپ های لویی پولسِن و اشیاء زینتی فِرم لیوینگ یا مووتوُ نیز انتخاب های مناسبی هستند.

2. ژاپاندی

همانطور که از نامش پیداست، این سبک ترکیبی از عناصر طراحی ژاپنی و اسکاندیناویایی است. ژاپاندی دو فرهنگ را به رغم فاصله زیادشان، به وسیلۀ نقطه مشترک مهمی که با هم دارند، یعنی ارزشی که برای طبیعت قائل هستند، با هم می آمیزد. در طراحی داخلی، این رابطه خاص تا حدی زیادی به وسیله استفاده از موادی از قبیل چوب، کاغذ و سنگ طبیعی منعکس می گردد. فرق بزرگ میان این سبک و سبک اسکاندی محض این است که برای این فضا ها معمولاً از پالت رنگی تیره تر و خوش رنگ تری استفاده می گردد. به طور کلی، تاثیرپذیری از فرهنگ ژاپن اجازه می دهد از رنگ های سیاه، سبز تیره، قرمز مایل به قهوه ای و بادمجانی استفاده وسیع تر گردد. اقتباس دیگر، گنجاندن اصول فنگ شویی است که منشا چینی دارند، اما معمولاً در دکوراسیون خانه به سبک ژاپنی از آن ها استفاده می گردد.

3. بوهو

سبک بوهو همه جاحاضر است و در سال های اخیر بیش از پیش راهش را به خانه ها باز نموده است. بوهو که نام کوتاه شده بوهِمییَن (Bohemian) است نشات گرفته از فرانسه اوایل قرن نوزدهم برای مردم رومانی بود که تصور میشد از ناحیه بوهم به فرانسه آمده باشند و به سبک زندگی غیرمتعارف آن ها اشاره دارد. هنرمندان عصیان گر و یاغی این سبک غیررسمی را اتخاذ کردند و وارثان زیبایی شناختی آن در نهایت، هیپی های دهه 60 و 70 شدند که بسیاری از عناصر خاص ظاهری آن را برگزیدند. امروزه سبک بوهو و سبک التقاطی به سبک طراحی داخلیِ متنوع و مختلط اشاره می نمایند.

در این سبک، ممکن است اثاثیه نو با اثاثیه قدیمی بازار کهنه فروش ها ترکیب شوند و اشکالی ندارد دور یک میز بزرگ شش صندلی متفاوت باشد. در مورد دکور، تمرکز روی مواد طبیعی ترمیم نشده است، مثلاً چوب و خیزران و پارچه های مجذوب کنندهی مانند پنبه، موهر و کتان (معمولاً به رنگ بژ، قهوه ای و زیتونی). قطعات تاکیدی می توانند رنگ های زرد یا آبی روشن، الگو های جسورانه، حاشیه های چشمگیر یا گلدوزی های خیره نماینده را به طرح اضافه نمایند. طراحی روی پارچه، مکرمه (گره بافی) و اشیاء دست ساز ساده دیگر هم رایج هستند و فرصتی عالی برای انجام پروژه های خویش ساخت برای خانه از قبیل تختخواب ننو-مانند، آویز های دیواری یا سبد های آویز را فراهم می نمایند. مهمتر از همه، سبک بوهو شخصی و منحصربفرد است

4. مدیترانه ای

برای کسانی که مکان زندگی شان زیاد آفتابی نیست و دوست ندارند آرامش و حس کناردریایی را از دست بدهند، استفاده از سبک مدیترانه ای در خانه برترین راهکار است. نکته کلیدی این طرح، ترکیبی از رنگ های روشن، ته رنگ های خاکی و لکه های تاکیدی گرم است. فکر کنید سفید، بژ، سبز جنگلی و قرمز مایل به قهوه ای با زرد تیره، نارنجی و آبی لاجوردی کامل شوند. معروف ترین مواد بکاررفته برای این سبک شامل سفال، الیاف نخل رافیا و کتان، همینطور زیتون محلی یا چوب کاج می گردد. هم برای کف ها و هم برای دیوارها، کاشی های موزاییک رنگی یا کاشی های سفالی دست ساز زِلیج بسیار مناسب هستند. البته، فرصت به نمایش گذاشتن ظروف میز غذای سرامیکی رنگی و گیاهان مدیترانه ای را نباید از دست بدهید، چون نه تنها تاکیدی عالی به فضا می افزایند بلکه برای آشپزی هم به دردبخور هستند.

5. روستایی

با اثاثیه و متعلقاتِ سبک روستایی، ظاهر مجذوب کننده روستایی که نشات گرفته از بریتانیای کبیر قرن هفدهم است راهش را به راحتی به خانه های ما باز می نماید، فرقی نمی نماید ساکن یک شهر بزرگ باشید یا یک سرزمین دورافتاده! در بسیاری از خانه ها، تیرچه ها و آجر های چوبی در انتظار کشف شدن هستند. اثاثیه ای را انتخاب کنید که تاریخی پشت آن باشد، مثل آن دست اثاثیه که خدشه های کوچکی به آن ها وارد شده یا ظاهر قدیمی دارند. بازار های کهنه فروشی برای یافتن قطعات بزرگتر (تمام چوب) و میراث های گرانبها مثل قاب عکس ها، رومیزی ها و حتی گلدان های مادربزرگ مناسب این سبک هستند. برای اجرای یک سبک کاملاً بریتانیایی از ست چای بهره ببرید که ترجیحاً طرح گلدار داشته باشد یا مبل مبلیِ چِستِرفیلد.

6. میدسِنچری (میانه قرن بیستم)

در دهه های 1950 و 60 میلادی طرح های نمادین زیادی خلق شدند. تعجبی ندارد که سبک میدسنچری امروزه نیز از معروفیت دیوانه واری برخوردار باشد. یک نمونه عالی آن، صندلی های راحتی Charles and Ray Eames است که امروزه نیز فراوری می شوند. این صندلی های راحتی خصوصیات مهم سبک میدسنچری را دارند: مواد طبیعی با کیفیت بالا مانند چوب و چرم با اشکال طبیعی و باشکوه که یک پایه فلزی ظریف از آن ها پشتیبانی می نماید. این خصوصیات را نه تنها در صندلی های راحتی Charles and Ray Eames بلکه در میز های طرح کلیه و میز های دم دستی می توان یافت که امروز هم مقدار تقاضایشان بسیار بالاست. اگرچه مد روز دهه 60 پارچه های بافت دار فاخر مانند مخمل، مخمل کبریتی و کاموای گره دار به رنگ سبز شاه درخت، سرمه ای و بنفش بود اما ترکیب میدسنچری با برنج براق یا رنگ تاکیدی زرد فرنگی، این سبک فریبنده و آرام را کامل می نمایند.

7. صنعتی

غیررسمی ترین سبک طراحی داخلی، سبک صنعتی است؛ گرایشی که در دهه 1960 بر حسب ضرورت شکل گرفت و امروز همچنان رونق دارد. دیوار های آجری، لوله ها و ساختار های استیل به عمد در معرض دید قرار می گیرند تا یک اثر درماتیک ایجاد نمایند. چوب رنگ شده، چرم رنگ و رو رفته و بتن ناهموار و زمخت از عناصر طرح صنعتی هستند. اگر نمی خواهید راحتی را نادیده بگیرید، می توانید وسایل را با پوست حیوانات و کوسن های مخمل رنگی با رنگ های تیره قهوه ای مایل به قرمز، سبز یا آبی تغییر جزئی دهید. برای افزودن تکه های رنگ از گیاهان کم توقعی مانند کاکتوس، شیشه آلات رنگی یا قالیچه ایرانی قدیمی بهره ببرید. از اینکه عناصر کهنه و نو را با هر ترکیب کنید نترسید و در پی پروژه های خویش ساخت باشید، مثلاً از لوله های فولادی یا مسی برای ساختن جارختی یا طبقات ساده بهره ببرید.

8. باوهاوس

هنگام فکر کردن به اثاثیه سبک باوهاوس، نخستین چیزی که احتمالاً به فکر تان می رسد صندلی های راحتی جوراجوری است که از فولاد لوله ای و چرم مشکی درست می شوند. در واقع، معروف ترین طرح های عصر باوهاوس و افزونه های عالی این عصر، صندلی واسیلی و صندلی بارسلونا است. حس باوهاوس مدرن به پالت رنگی خنثی سیاه، سفید و خاکستری محدود نمی گردد و می توانید رنگ های اصلی را هم به آن اضافه کنید. حتی الگو ها هم در طراحی مجاز هستند، به شرطی که متشکل از اشکال ساده و هندسی باشند. برای هواداران باوهاوس، فرم همواره از کاربرد تبعیت می نماید، پس باید از ریزه کاری های غیرضروری اجتناب کنید. یک مزیت بزرگ این طرح ساده و سرراست، مجذوب کنندهیت نامحدود آن است. حتی پس از یک قرن، این سبک تازه و متهورانه به نظر می رسد.

9. مینیمالیسم

سبک مینیمالیسم باید با تعصبات زیادی مبارزه کند که بیشتر آن ها درست نیستند. اجرای طرحی فارغ از ریزه کاری های زائد در خانه به معنای خط کشیدن دور اشیاء یا خاطرات محبوب نیست، بلکه به معنای زیر سوال بردن الگو های مصرف فردی و کاهش شمار چیزهایی ست که می خریم و مصرف می کنیم. مینیمالیسم فقط درباره حذف تمام دکور برای خلق سطوح و دیوار های خالی نیست، بلکه درباره حذف اشیاء صرف نظرکردنی است. برای مثال، کنجی که مبل راحتی در آن واقع شده است می تواند جای چندین صندلی کوچک را بگیرد و یک میز غذاخوری می تواند برای تبدیل شدن به میز کار دوبرابر گردد. اگرچه بسیاری از مینیمالیست ها روی رنگ های خنثی تمرکز می نمایند و بسیار به سفید متکی هستند، استفاده آگاهانه و متعادل از رنگ هم مجاز است. ترکیب بافت های مختلف یا استفاده از اشکال هندسی در مقیاس بزرگ همینطور تصاویر چاپی، به محیط بی غل وغش و خلوت مینیمالیستی، هارمونی می افزایند.

10. سنتی

این سبک همانطور که از نامش پیداست، از گرایشات کنونی پیروی نمی نماید، بنابراین ابدی است. معمولاً سقف های سبک و دیوار های خنثی به رنگ کرم، سفید یا ماسه ای زمینه ای برای اثاثیه تیره، پرآذین و تمام چوب ساخته شده از چوب گیلاس، گردو یا شاه بلوط هستند. کاسه ها یا گلدان های شیشه ای با گل های تازه به میز هایی با مقدار های مختلف روح می بخشند. پرده های نقش دار یا آینه بزرگ با یک چارچوب الهام گرفته از باروک به دیوار ها حس سنتی می دهند. برای پرده ها، مبلمان راحتی، صندلی های راحتی و کوسن ها، پارچه ابریشمی گل برجسته یا پارچه های مخملی با رنگ های خنثی از قبیل قرمز مایل به زرشکی، قهوه ای یا سبز مناسب هستند. الگو های چشمگیر شطرنجی یا راه راه هم در اتاق هایی با اثاثیه کلاسیک مناسب هستند و یک تصویر کلی زیبا را کامل می نمایند.

مترجم: زهرا ذوالقدر

منبع: فرادید
انتشار: 25 بهمن 1401 بروزرسانی: 25 بهمن 1401 گردآورنده: discountbook.ir شناسه مطلب: 2239

به "معروف ترین سبک های طراحی داخلی؛ از ژاپاندی تا مینیمالیسم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معروف ترین سبک های طراحی داخلی؛ از ژاپاندی تا مینیمالیسم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید