نشست پژوهشی آنالیز هویت در نقاشی قزوین برگزار گردید
به گزارش کتاب ارزان، به گزارش خبرنگاران، نشست پژوهشی آنالیز هویت در نقاشی قزوین دوشنبه شب با حضور: پژوهشگران، هنرمندان و مدرسان دانشگاهی در حوزه هنری برگزار گردید.

سعید افزونتر، پژوهشگر و انسان شناس موسیقی در این نشست به دو تعریف از هویت اشاره نمود و گفت: تعریف نخست هویت را مبتنی بر حقیقت، ماهیت، جوهر و... قلمداد می نمایند و دسته دیگر آن را در تقابل با غیر و دیگری و متاثر از آن تعریف می نمایند.
وی اضافه نمود: برخی پدیده ها حتی اگر به ظاهر تغییر ننمایند، سرشتشان دچار تغییر می گردد و این نشانه حیات آنهاست.
در ادامه این برنامه حسن یوسفی، پژوهشگر و عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان قزوین، هنر را به عنوان ودیعه الهی برای بشر قلمداد کرد و یادآور شد: نگارگری ایرانی از فلسفه و پشتوانه خاص خودش برخوردار است به همین دلیل مکتب نگارگری قزوین متاثر از فرهنگ و زیست بوم خود دارای خواص و ویژگی های منحصر به فرد است.
وی استخراج و آنالیز ویژگی های نقاشی های نواحی مختلف ایران خصوصا قزوین را در تبیین مسیر پیش رو لازم و ضروری برشمرد.
مهدی چیت ساز، نقاش، پژوهشگر و مدرس دانشگاه، دغدغه مباحث هویتی را معلول تحولات دوره معاصر دانست و گفت: در دوره قاجار همزمان با پیشرفت و ترقی کشورهای اروپایی و شکست ایران در جنگ های ایران و روس، ایرانیان به فکر فرو رفته و مباحث هویتی بیش از پیش مطرح شد.
وی اضافه نمود: تعامل و تبادل فرهنگی امری ضروری و اجتناب ناپذیر است و معطوف به عصر حاضر هم نیست و باید آن را به فال نیک گرفت.
منبع: خبرگزاری مهر