نگاهی به مطالب ستون نویس های ترکیه، مداخلات ترکیه در منطقه

به گزارش کتاب ارزان، ترکیه در تمام مسائل منطقه مداخله می نماید و می خواهد با استفاده از نیروی نظامی، در تمام تنش ها و درگیری ها، نقشی برای خود دست و پا کند. اما واقعیت این است که این مسائل به این راحتی نیست.

نگاهی به مطالب ستون نویس های ترکیه، مداخلات ترکیه در منطقه

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، ستون نویس های روزنامه های ترکیه که در زبان ترکی از آنها به گوشه نویس یاد می شود٬ بخشی از فعالان رسانه ای توانمند و اثرگذار هستند که معمولاً یادداشت هایشان تاثیر قابل توجهی بر افکار عمومی و معادلات حزبی ترکیه می گذارد.

خبرنگاران کوشش می نماید تا با انتخاب گزینه های قابل توجهی از نوشته های ستون نویس های ترکیه تصویری کوچک از تحولات سیاسی٬ فعالیت های رسانه ای و راهنمایی افکار عمومی این کشور را به دست دهد.

مداخلات ترکیه در منطقه

اُرال چالشلار، روزنامه پُستا

این روزها، تحولات لیبی توجه رسانه ها و محافل سیاسی دنیا را برانگیخته است.

ترکیه از این خشمگین است که چرا ژنرال خلیفه حفتر بیانیه آتش بس را امضا ننموده است. البته عصبانیت ترکیه فقط مربوط به لیبی نیست در سوریه نیز از این عصبانی هستیم که چرا آمریکا هنوز از ی.پ.گ حمایت می نماید.

در شمال سوریه مواضع سختی گرفته ایم و می خواهیم با استفاده از ابزارهایی همچون منطقه امن، با ترور مبارزه کنیم و از امکانات نظامی خود بهره بگیریم.

حالا شاهد این هستیم که ترکیه در تمام مسائل منطقه مداخله می نماید و می خواهد با استفاده از نیروی نظامی، در تمام تنش ها و درگیری ها، نقشی برای خود دست و پا کند. اما واقعیت این است که این مسائل به این راحتی نیست.

ترکیه بر اساس این تز و نظریه که خود را به عنوان یک بازیگر منطقه ای می بیند در تمام مسائل مداخله کند. اما مداخله در مسائل کشورهای دیگر و انجام اقدامات برون مرزی، ارتباط مستقیمی با میزان قدرت دارد.

در شرایطی که دو ابرقدرت مهم همچون آمریکا و روسیه در معادلات منطقه و دنیا حضور دارند، چندان منطقی نیست که ترکیه به شکلی به قدرت خود اتکا کند که بعداً در حد مسائل به بن بست برسد.

نمی توان بدون در نظر دریافت خواسته ها و نگرش آمریکا و روسیه در این بازی ها وارد شد. نمی توان خود را یک بازیگر منطقه ای نامید و ریسک و مخاطره انجام عملیات برون مرزی را برعهده گرفت. چنین هدفی نه منطقی است، نه واقع بینانه.

پروژه ترور

ندیم شنر، روزنامه حریت

دو روز پیش در شهر استانبول، تئاتری بر صحنه رفت که توجه اغلب رسانه ها و محافل خبری و سیاسی ترکیه را به سوی خود جلب کرد. چرا که نمایشنامه این تئاتر به قلم صلاح الدین دمیرتاش نوشته شده است. همان کسی که پیشتر رهبر حزب دموکراتیک خلق ها (ه.د.پ) بود و حالا سالهاست به اتهام حمایت از ترور، در زندان است.

یکی از ابعاد جنجالی اخبار مربوط به این تئاتر، تماشاگران سیاسی آن بود. در عکسی از تماشاگران که در فضای مجازی و اغلب رسانه ها منتشر شده است، می بینیم که پنج زن مهم در صف اول تماشاگران نشسته اند. سلوی کلیچدار اوغلو همسر رهبر حزب جمهوری خلق، کافتان جانان اغلو رئیس شاخه استانبول حزب جمهوری خلق، دمیرتاش همسر صلاح الدین دمیرتاش و دیلک امام اوغلو همسر شهردار استانبول.

احمد هاکان در تحلیل خود در خصوص این عکس نوشته است: این فقط یک عکس است. من نگاه سیاه یا سفید نسبت به آن ندارم و ترجیح می دهم چنین تصویری را در طیف خاکستری ببینم.

اما من بر خلاف احمد هاکان، معتقدم که اولاً این فقط یک عکس نیست و دوم این که نمی تواند سفید یا خاکستری باشد. بلکه یک عکس سیاه است که نشان دهنده پروژه مهمی به نام پروژه حمایت از ترور است. چنین تصویری نشان دهنده تداوم روابط حزب جمهوری خلق و حزب دموکراتیک خلق ها است.

نباید سخنان دمیرتاش را از یاد ببریم. او قبلا گفته بود:بهتر است به ما و تفکراتمان عادت کنید. چون قرار است به زودی مجسمه جناب اوجالان را ساخت و آن را در همه جا نصب کنیم.

دمیرتاش همان فردی است که هیچگاه پ.ک.ک را یک گروه تروریستی قلمداد ننموده و آشکارا گفت:پروژه سیاسی که من دنبال آن هستم، همان چیزی است که جناب اوجالان بیست سال بر روی آن کار نموده است.

خاورمیانه جدید و ترکیه

تورگای گولر، روزنامه آکشام

در سال 2003 میلادی، وزیر وقت امور خارجه آمریکا گفت:از مراکش تا سوریه، مرزهای 22 کشور دنیا را تغییر خواهیم داد. ترکیه هم یکی از آن کشورهاست.

در آن دوران، غرب به دنبال آن بود تا آینده خود را بر اساس نابودی شرق بسازد. چرا که با مسائلی همچون جمعیت سالمند، کمبود منابع انرژی و انتقال سرمایه به چین روبرو شده بود. چنین شد که قدرت های غربی دست به دست هم دادند تا این نقشه را عملی نمایند. در این راستا، نه مراکش ماند، نه تونس و لیبی و سوریه.

در فاز بعدی نیز، کشورهایی همچون عربستان سعودی، امارات، عراق و یمن، دچار مشکل شدند. برخی از این کشورها تجزیه شدند، برخی را گروگان دریافتد و مجموع این رویدادها، جان میلیون ها نفر را گرفت و میلیون ها نفر دیگر را آواره کرد.

آنان خوب می دانستند تا ترکیه را به زانو درنیاورند، پیروز نخواهند شد. به همین خاطر، برای تجزیه ترکیه از پ.ک.ک و عوامل دیگر استفاده کردند. در فاز بعدی هم، به این نتیجه رسیدند که باید اردوغان را کنار بگذارند و به همین دلیل، کودتاگران به میدان آمدند، اما به نتیجه نرسیدند.

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 12 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: discountbook.ir شناسه مطلب: 717

به "نگاهی به مطالب ستون نویس های ترکیه، مداخلات ترکیه در منطقه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نگاهی به مطالب ستون نویس های ترکیه، مداخلات ترکیه در منطقه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید