الکل چه تاثیری بر مغز موش ها می گذارد؟
به گزارش کتاب ارزان، ایرنا نوشت: دانشمندان با انجام آزمایش هایی روی جوندگان نتیجه گرفتند که حتی نوشیدن مقدار کمی الکل، مغز را برای اعتیاد آماده می کند.
بر اساس یک پژوهش نو بر روی جوندگان، حتی کمی الکل ممکن است باعث تغییراتی در مدارهای بخشی از مغز و در نتیجه ایجاد اعتیاد شود. به گفته محققان دانشگاه ایلینوی در آمریکا، راستاهایی که در آماده کردن مغز برای اعتیاد نقش دارند، با عوارض ناشی از نوشیدن نیز مرتبط هستند.
بیشتر بخوانید:
معاون رئیس نوآوری رئیس جمهور: بازار داخلی ناموس ملی است
آمار معاون وزیر صنعت درباره اینستاگرام و چالش کشیدن یک عدد 9 میلیون نفری
سابهاش پاندی (Subhash Pandey)، از استادان دانشگاه ایلینوی، گفت: هنگامی که مغز اثرات ضداضطرابی الکل و بهبود خلق و خو، آرامش و همهمه، را تجربه می کند، هم زمان برای اختلال مصرف الکل نیز آماده می شود.
پاندی گفت: براساس مشاهدات ما رفتارهایی که نشان دهنده اعتیاد به الکل است، همیشه ناشی از نوشیدن طولانی مدت الکل یا میزان زیاد آن نیست؛ بلکه نتیجه تغییرات اپی ژنتیکی سریع در مغز است که حتی ممکن است با کمی نوشیدن آن آغاز شود.
پاندی و همکارانش در آزمایش هایش بر روی موش ها آن ها را در معرض الکل با غلظت کم قرار داد. آن ها موش ها را در هنگام حرکت در هزارتو مشاهده می کردند؛ سپس، از توالی یابی آراِن اِی (اسیدهای نوکلئیکی که در فرایندهای مهم سلولی مانند سنتز پروتئین نقش دارند) برای بررسی نمونه های بافت مغزی استفاده و الگوهای بیان ژن را جست وجو کردند.
غلبه بر اختلال مصرف الکل پیچیده است
پژوهشگران پس از تجزیه وتحلیل نمونه ها دریافتند که ژن Hif3a به مدت زمان ماندن موش ها در بخش هایی از هزارتو مرتبط است و نتیجه گرفتند که حتی میزان کم الکل، بیان ژن را در آمیگدال (بادامه مغز)، ناحیه ای از مغز که اضطراب را تنظیم می کند، تغییر می دهد؛ به عبارت دیگر، یک راستا اپی ژنتیک برای اعتیاد ایجاد می کند. تأثیر الکل بر موش های نر و ماده در این زمینه یکسان بود.
پاندی و همکارانش آزمایش های دیگری را نیز انجام دادند که در آن ژن را در آمیگدال موش ها با یا بدون قرار گرفتن در معرض الکل مسدود کردند تا متوجه ارتباط آن با اضطراب شوند. هنگامی که ژن Hif3a مسدود شد، اضطراب در موش های گروه کنترل افزایش یافت. این اقدام شبیه به ترک مصرف مداوم الکل بود و از اثرات ضداضطرابی الکل نیز جلوگیری می کرد.
پاندی گفت: باید بدانیم میزان کم الکل مقدمات اعتیاد را فراهم می کند. مردم نباید تصور کنند که نوشیدن کمی الکل بی خطر است. غلبه بر اختلال مصرف الکل پیچیده است. اطلاعاتی که از این پژوهش به دست آوردیم، به ما کمک می کند تا آنچه را که در مغز اتفاق می افتد، بهتر درک کنیم تا شاید روزی از آن برای ارائه درمان ها و تولید داروهای بهتر استفاده شود.
227321
منبع: خبرآنلاین