علائم سرطان معده چیست و چگونه درمان می شود؟

به گزارش کتاب ارزان، سرطان معده با علایمی مثل درد، کاهش اشتها یا کاهش وزن خود را نشان می دهد. برای درمان سرطان معده از روش های جراحی و رادیوتراپی استفاده می شود.

علائم سرطان معده چیست و چگونه درمان می شود؟

سرویس سلامت - معده عضو بسیار حساسی در بدن است زیرا وظیفه هضم غذایی که می خوریم بر عهده آن است. بنابراین در صورت اختلال در عملکرد آن کل بدن دچار مشکل می شود. سرطان معده از بیماری های شایع در کشور ماست که بیشتر افراد با سنین بالا را درگیر می کند. در صورت ابتلا به این بیماری و نجات این عضو حیاتی بدن باید با نشانه های این بیماری و همچنین روش های درمان این بیماری آشنا شوید.

سرطان معده چیست؟

سرطان بیماری سلول های بدن است؛ بدن از میلیون ها سلول بسیار کوچک در انواع گوناگون تشکیل می شود، بنابراین سرطان های متعددی از جمله سرطان معده از این سلول های مختلف بروز می یابد. در حالت طبیعی هنگامی که بدن نیاز دارد، سلول ها رشد می کنند و تقسیم می شوند تا سلول های جدیدی بسازند. وقتی که سلول ها پیر می شوند، می میرند و سلول های جدید جای آنها را می گیرند. بعضی اوقات این جریان منظم، اشتباه عمل می کند. سلول های جدید وقتی ساخته می شوند که بدن به آنها نیازی ندارد و سلول های قدیمی هنگامی که باید بمیرند، نمی میرند. و در نتیجه این سلول های اضافی توده ای بافتی ایجاد می کنند که زائده یا تومور نامیده می شود.

سرطان معده ناشی از رشد خارج از کنترل سلول های بدخیم در معده است که طی سالیان و به آرامی رشد می کند، ولی متاسفانه در مراحل ابتدایی علائم چندانی ندارد و شاید به همین دلیل به سختی تشخیص داده می شود.

سرطان معده چگونه و با چه علایمی خود را نشان می دهد؟

بر خلاف تصور عموم افراد این بیماری علی رغم شیوع بالا بیشتر در سنین بین 45 تا 70 سالگی بروز می کند، مهمترین علائم سرطان معده را به شرح زیر می توان مطرح نمود:
  • درد سر دل (این دردها می تواند در هر زمان و حتی در حین بلع غذا نیز اتفاق افتد)
  • کاهش بی دلیل اشتها و یا بی میلی به غذا یا انواع خوراکی ها
  • کاهش وزن (در این حالت وزن فرد به طور غیرطبیعی و کاملا مشهود کم می شود)
  • گیر کردن لقمه (حین غذا خوردن فرد با مسائل آزاردهنده بلع و حتی حالت ماندن غذا در گلو یا سر دل روبرو می شود)
  • خونریزی معده (تقریبا یکی از مهمترین و شایع ترین علامت ها که در اغلب موارد با احتمال گسترش سرطان در بافت معده بروز می کند یا با ایجاد زخم معده اولین جرقه های این بیماری را روشن می کند)

لازم به ذکر است که بهترین روش تشخیص سرطان معده، آندوسکوپی است، اما عکسبرداری از معده هم می تواند به تشخیص این بیماری کمک کند. اگر این بیماری به موقع تشخیص داده شود، درمان پذیر است، اما با پیشرفت بیماری احتمال بهبودی کاهش می یابد.

چرا دچار این بیماری می شویم؟

زمانی که بیمار از ابتلا به سرطان آگاهی می یابد، طبیعی است که در وهله نخست در پی علت سرطان معده باشد. اما هیچ کس به درستی از علت دقیق بروز این بیماری اطلاع ندارد. پزشکان به ندرت می دانند که چرا بیمار از این بیماری رنج می برد. به طور کلی می توان گفت کشیدن سیگار و مصرف مداوم نوشابه های گازدار یا زیاده روی در مصرف ادویه های تند یا نظایر آن که در فست فودها بیشتر دیده می شود، می تواند بهترین زمینه را برای انفجار سلولی در بافت نرم معده و بروز سرطان فراهم آورد.

پزشکان در این زمینه معتقدند الگوی اشتباه زندگی و تغییر سبک تغذیه ای و به نوعی قرارگیری انواع غذا و خوراکی های حاضری با مواد نگهدارنده شیمایی دقیقا همانند قطرات آبی عمل می کنند که پس از سال ها می تواند صخره ای را بشکافد و سرطان ایجاد کند.

روش های درمانی کدامند؟

درمان این بیماری به وسعت و درجه این بیماری، سلامت عمومی بیمار و ترجیح مریض بستگی دارد و از شخصی به شخص دیگر می تواند متفاوت باشد. به طور کلی درمان های زیر برای این بیماری رایج است:

جراحی از روش های درمانی برای ریشه کن کردن سرطان معده به شمار می رود. درواقع با بهره گیری از بعضی تکنیک های جراحی حتی در صورت پیشرفته بودن سرطان و قابل علاج نبودن آن می توان علائم را تا حدی تسکین داد. در مواردی که سرطان بخش وسیعی از معده را گرفتار کرده باشد، کل معده به روش جراحی برداشته شده و روده کوچک مستقیما به مری پیوند زده می شود.

رادیوتراپی به عنوان یک روش در درمان این بیماری، به منظور از بین بردن سلول های سرطانی به کار برده می شود. در سرطان های وسیع معده با هدف کوچک کردن سلول های سرطان و آماده کردن شرایط بیمار برای جراحی نیز رادیوتراپی انجام می شود. در مواردی بعد از عمل جراحی برای از بین بردن سلول های سرطانی باقیمانده، رادیوتراپی به عمل می آید.

شیمی درمانی نیز قبل از انجام جراحی برای کوچک کردن تومور و آماده کردن بیمار برای عمل انجام می شود. البته در مواردی بعد از جراحی به منظور از بین بردن و انهدام سلول های باقیمانده به کار برده می شود. احتمالا یک دوره شیمی درمانی پس از عمل جراحی تجویز می شود تا هر گونه سلول سرطانی انتشار یافته از تومور اولیه نابود شود.

در بعضی موارد ترکیبی از پرتو درمانی و شیمی درمانی (پرتو ـ شیمی درمانی) علاوه بر عمل جراحی مورد استفاده قرار می گیرد. این روش درمان سرطان معده معمولا نزدیک به زمان انجام عمل جراحی بر روی بیمار انجام می شود.

توصیه هایی برای افراد مبتلا به این بیماری

بیماران مبتلا به این بیماری باید کربوهیدرات و شیرینی کمتر و پروتئین بیشتر مصرف کنند. همچنین این بیماران به کالری و پروتئین بیشتری نیاز دارند. با مصرف شیر، تخم مرغ و پنیر بیشتر می توان میزان جذب پروتئین را افزایش داد.

بیماران مبتلا به سرطان معده باید ویتامین D، کلسیم و آهن بیشتری را از رژیم غذایی خود جذب کنند. ماهی ساردین، کلم برگ، گل کلم، شیر، تخم مرغ، پنیر و نان کلسیم مورد نیاز بدن را تأمین می کنند. ویتامین D نیز در مارگارین، کره، ماهی چرب و تخم مرغ موجود است. آهن موجود در گوشت قرمز بهتر از آهن موجود در ماهی، سویا، زرده تخم مرغ، سبزیجات با برگ سبز و میوه های خشک شده جذب می شود. مصرف غلات کامل مانند پاستا و برنج حاوی غلات کامل و نان گندم سبوس دار با توجه به فیبر بالای آنها برای این دسته از بیماران مفید است. نوشیدن جرعه جرعه مایعات صاف و خنک شده ای چون آب سیب، چای، آب آبگوشت و سوپ سبزی توصیه می شود.

پیشگیری

پیروی از یک رژیم غذایی سالم، تامین ویتامین های ضروری بدن، مصرف روزانه میوه و سبزی، پرهیز از خوردن غذاهای آماده و کم کردن نمک مصرفی، مصرف نکردن دخانیات و الکل، داشتن تحرک و انجام چکاپ های دوره ای تا حد زیادی مانع از بروز سرطان معده می شود، اما ایمنی 100 درصدی وجود ندارد.منبع: setare.com
انتشار: 9 آذر 1399 بروزرسانی: 9 آذر 1399 گردآورنده: discountbook.ir شناسه مطلب: 1320

به "علائم سرطان معده چیست و چگونه درمان می شود؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علائم سرطان معده چیست و چگونه درمان می شود؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید