فرصت&zwnjسازی در بحران

به گزارش کتاب ارزان، بیستم ژانویه، جو بایدن، در بدو ورود به کاخ سفید به عنوان رئیس جمهور با چالش اقتصادی به مراتب بزرگتر از آنچه 12 سال پیش در جایگاه معاونت تجربه کرد، روبه رو خواهد بود.بررسی مقایسه ای اقتصاد امروز و 12 سال قبل تفاوت ها و شباهت هایی را نشان می دهد که می تواند در ارتقای عملکرد بایدن بسیار مؤثر باشد.

فرصت&zwnjسازی در بحران

در سال 2009؛ بدترین رکود مالی در راه بود؛ اما امروز گرچه مسائل مالی امریکا بزرگ و چالش برانگیز است اما کسانی به دنبال بدتر کردن آن نیستند. بنابراین مهم ترین و ضروری ترین وظیفه بایدن کنترل شیوع کرونا، تسریع در فرایند بهبودی ها، ایجاد رفاه برای خانوارها و رشد مالی در چارچوب برنامه بهداشتی و درمانی است که با وجود تأیید کنگره همچنان ناتمام مانده است. اما در شرایط امروز امتیاز مهم بایدن در سال 2021 نسبت به گذشته فضای گسترده مانور مالی او است. همچنین در بحران مالی سال 2008 جهان، امریکا به اندازه دیگر کشورها مقصر شناخته می شد اما شیوع کرونا به امریکا بازنمی شود و به همین دلیل این کشور این دوره ضربه مالی به مراتب سبک تری نسبت به کشورهای هدف در این بحران دیده است. بنابراین خبر خوب برای دولت جدید امریکا این است که آنها می توانند از این فرصت برای بهبود همکاری ها با قدرت های مالی جهان بهره ببرند؛ فرایند های مشترکی برای تغییرات آب و هوایی و کنترل بحران های آینده که همه کره خاکی را تهدید کرده و تنها راهکار حل آن تعامل جمعی است.

با ظهور کووید-19 اقتصاد جهانی شوکی بزرگ را تجربه کرد. قرنطینه های همزمان در نیمه اول 2020، کاهش سریع و پیوسته فعالیت های مالی را در جهانی مدرن رقم زد. این شرایط بر هزینه و تقاضا اثر گذاشت و افراد زیادی شغل خود را از دست دادند. همزمان بسکمک از کشورهای جهان با تزریق نقدینگی و کمک به مشاغل فردی به این بحران واکنش نشان دادند و بانک های مرکزی نیز با کاهش سودها سیاست های جدیدی را در پیش گرفتند. امریکا نیز با تخصیص 13 درصد تولید خالص مانند آلمان، بیشترین بودجه را به رفع این بحران اختصاص داد. به این ترتیب با تزریق افزایش بیمه بیکاری، در حالی که شمار زیادی شغلشان را از دست دادند اما بسکمک نیز توانستند با حمایت دولت ارتقا یابند. نرخ بیکاری برای کوتاه مدت بالا رفت اما هرگز به رکورد سال های 1970 یا 2008 نرسید. اما بحران هنوز تمام نشده است. شمار مبتلایان به کرونا رو به افزایش است و مهمترین سیاست مالی امروز تخصیص بودجه برای ریشه کن کردن آن است. به عبارت دیگر با زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، ارتقای فرایند درمان و در نهایت توزیع گسترده واکسن در این راستا قرار می گیریم. بنابراین هر میزان هزینه ای که دولت در این راه صرف کند، نتیجه ای دوسویه در سلامت و اقتصاد خواهد داشت. بایدن و کنگره باید تهییج مالی و ارتقای رفاه خانوارها را در اولویت قرار دهند. اما در این راه باید از تجربه های گذشته بهره برد و راهکارهای بلندمدت را پیش گرفت. چراکه هیچ کس نمی تواند گستردگی یا سرانجام بحران را پیش بینی کند. یکی از راه ها افزایش زمان و میزان بیمه بیکاری است. چرا که شرایط پیش رو ممکن است 10 میلیون نفر دیگر را تا ژانویه بیکار کند پس باید این سیاست در دستور کار دولت بایدن باشد. همچنین پرداخت پول به خانوارهای کم درآمد هم باید لحاظ شود و دست آخر نیز همکاری با ایالت ها و مقامات محلی است. این شرایط می تواند به صورت اتوماتیک وار کمک ها را افزایش داده و فرایند نزولی را متوقف یا کُند، کند. همچنین تغییر در چیدمان نیروی کار نیز می تواند بسکمک از بخش های مالی را احیا کند. امریکا در شرایطی با شیوع کرونا روبه رو شد که هنوز از تبعات بحران مالی 2008 خلاصی نیافته و به همین خاطر همچنان چالش کارگران بیکار را به طور کامل پشت سر نگذاشته است. اما راهکار این مشکل ایجاد مشاغل جدید در صنایع جدید است. برقراری سیستم بیمه ای اوباما گرچه می تواند مردم امریکا را از شر یک سری هزینه ها در بحران بیماری خلاص کند اما همچنان شامل ساکنان همه ایالت ها نمی شود. از طرفی با توجه به تضاد عقاید جمهوریخواهان و دموکرات ها در بعد سلامت، دولت بایدن باید به راهکاری جامع مانند همکاری با بیمه های خصوصی برسد.

اما اگر امریکا به تنهایی بتواند در برابر کرونا ایمن شود، تبعات مالی جهانی می تواند اقتصاد آن را تحت الشعاع قرار دهد و در این میان خطر بروز مشاغل کاذب نیز زیاد است. از طرفی جهان نیازمند رهبری مالی امریکا است و این گام مهم نیازمند تعامل بیشتر امریکا با جهان در همه زمینه هاست. کشورها تا به امروز برای حل بحران کرونا بر مسائل داخلی متمرکز بوده اند اما تجربه نشان داده است که اقدامات مشترک نتیجه به مراتب بهتری خواهد داشت.

چالش مالی پیش روی بایدن، آسان ترین بخش مبارزه او با کووید-19 است و بخش سخت آن تقابل سیاسی بویژه با سنای جمهوریخواه است. بایدن باید با استفاده از تجربیات سناتوری و معاونتش، راه مصالحه را پیش گیرد و به عبارتی باید راهکار بلندمدت را برای تغییر سیاست در دستور کار قرار دهد و این تنها تفاوت مهم دوران کاری حال و گذشته او است. اگر او بر شعارهایش پایبند بماند، ارتقای شرایط دور نیست. چرخه تجاری و امید به اثرگذاری واکسن می تواند در این راستا به او کمک کند. این شرایط بایدن را در جایگاهی قرار می دهد که می تواند به پشتوانه جایگاه سیاسی اش ساختار را نیز تغییر دهد. شاید زمان برای او مناسب باشد اما برای یک ریاست جمهوری پیروز برنامه خوب نیز ضروری است. ، منبع: فارن افرز

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 16 دی 1399 بروزرسانی: 16 دی 1399 گردآورنده: discountbook.ir شناسه مطلب: 1398

به "فرصت&zwnjسازی در بحران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فرصت&zwnjسازی در بحران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید