قدرتمندترین آهنربای دنیا ساخته شد

به گزارش کتاب ارزان، به گزارش خبرنگاران به نقل از دیلی میل، بزرگترین آهنربای دنیا به نام سنترال سولنوید(Central Solenoid) که ساخت آن 10 سال طول کشیده، اکنون آماده ارسال به فرانسه است.

قدرتمندترین آهنربای دنیا ساخته شد

این آهنربا قطعه اصلی پروژه راکتور همجوشی هسته ای است که فرایند فراوری انرژی خورشید را تقلید می نماید. به طور دقیق تر این ابزار بخش اصلی ITER یک ماشین 23.95 میلیارد دلاری است که انرژی همجوشی را روی زمین ایجاد می نماید. ماشین مذکور با همکاری 35 کشور در فرانسه ساخته شده و هدف آن دستیابی به یک انرژی تجدیدپذیر واقعی است.

سیستم همجوشی هیدروژنی آزمایشی است که نشان می دهد این فناوری کارآمد است و علاوه بر آن قادر به فراوری و کنترل انرژی است تا بدون انتشار گازهای گلخانه ای و دی اکسید کربن بتوان برق فراوری کرد.

هرچند انرژی همجوشی قبلاً هم روی زمین فراوری شده است، اما همواره انرژی فعال سازی دستگاه از انرژی فراوریی آن کمتر بوده است.

البته این یکی از 6 آهنربای جدیدی است که قرار است در دستگاه مذکور به کار فرایند. هنگامی که سیستم به طور کامل سرهم گردد قطر آهنربا 14 و ارتفاع آن 59 فوت خواهد بود. بعلاوه وزن آن به هزار تن می رسد.

نیروی مغناطیسی این آهنربا به حدی زیاد است که می تواند یک ناو هواپیمابر 100 هزارتنی را 2 متر از روی زمین بلند کند.

هرچند این پروژه یک آزمایش علمی است اما اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، واحدهای همجوشی هیدروژن می توانند تا نیمه قرن حاضر به شبکه توزیع برق یاری نمایند و روزانه با استفاده از یک کیلوگرم سوخت 1500 مگاوات الکتریسیته فراوری نمایند.

این آهنربای غول پیکر از طریق شرکت جنرال اتومیکز در استان کالیفرنیا در حال توسعه است. پیش بینی می گردد قطعات عظیم آن هم تا سال 2023 میلادی نصب شوند و نخستین جریان پلاسما در 2025 از طریق آن فراوری گردد.

هنگامی که 6 آهنربای مذکور و بقیه تجهیزات کنار هم قرار گیرند، راکتور توکامکITER را به وجود می آورند که یک خورشید روی زمین است و همجوشی در مقیاس صنعتی را نمایش می دهند.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 30 تیر 1400 بروزرسانی: 30 تیر 1400 گردآورنده: discountbook.ir شناسه مطلب: 1749

به "قدرتمندترین آهنربای دنیا ساخته شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قدرتمندترین آهنربای دنیا ساخته شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید